deniro

In een land als Nederland geroemd worden als een van de meest veelbelovende technotalenten, wil heel wat zeggen. Zijn geluid is terug te leiden tot Detroit soul, maar heeft een klank die je nergens anders terugvindt. Dit heeft voor een groot deel te maken met zijn passie voor vinyl. Hij heeft al meer dan tien jaar op geheel eigen wijze geïnvesteerd in het materiaal, en dat betaalt zich uit. Grote namen, zoals de van oorsprong Siberische Nina Kraviz, waarderen zijn eigen sound. In een interview met Whathappens vertelt hij hoe hij haar heeft ontmoet:

“Ik wist dat ze Atavism, mijn tweede plaat op Tape Records, heel veel draaide. Ik sprak haar aan op Dekmantel, er kwam volgens mij alleen wat gebrabbel uit mijn mond wegens de combinatie alcohol/gaar/Nina’s mooie verschijning…”

Ach, dat kan de beste overkomen. Afgelopen jaar bracht hij op haar label трип (Trip) de plaat Mendoza uit, met zijn kenmerkende underground vibe. Geen wonder dat clubs als Berghain en De School, of grote festivals als Dekmantel en ADE hem graag op het podium hebben.

losjes 10 mei
techno stage hosted by Threshold
settijd: 17:30  – 19:30