22 maart 2022

We kleden de wereld aan!

Losjes Hemelvaart komt eraan, wat kunnen we verwachten?

De focus van de bezoeker willen we graag minder op één punt centreren, maar juist meer op elkaar en de energie van de wereld om je heen. Hoe we dat doen? Denk aan de positionering en opstelling van stages.”

— Kun je niet nog meer verklappen?

Op productioneel gebied wil ik niet te veel verklappen. Daarnaast zijn er as we speak nog veel speciale items in de maak. Wat ik wel kan zeggen is dat je als bezoeker meer dan ooit zal ervaren dat je los komt van je sleur en op een event komt waar je energie voelt vloeien.”

Jullie jagen geen headliners, maar programmeren een gevoel. Hoe moeten we dat voor ons zien?

De Job Jobse’s of Nina Kraviz van deze wereld zal je bij ons inderdaad niet snel meer gaan zien. Los van dat artiesten van dit formaat niet makkelijk vast te leggen zijn voor ons, willen we dit ook niet. Wij geloven dat door de focus alleen op dat soort namen te leggen je een evenement creëert dat alleen maar ticket (verkoop) gedreven is. Natuurlijk moet je commercieel gezond zijn en daar het nodige voor doen, alleen vanuit commercie zijn wij nooit evenementen gaan organiseren. Dat gebeurde uit passie en vanuit een motivatie iets te bieden wat de omgeving nog niet had.”

“Die intrinsieke motivatie willen we meer dan ooit terug halen in het Losjes van nu, dat ga je ook terug zien in onze programma’s. We willen artiesten met talent, niet degene met de beste marketingmachine achter hen. Talent, eigenzinnigheid en most of all veel passie is wat we op het podium willen zien en onze aanhang bieden.”

Kun je iets meer vertellen over de programmering?

“Qua programmering is de aankomende Hemelvaart editie de eerste waarbij men onze nieuwe afslag gaat merken. We gaan minder zitten op de gevestigde orde en meer op veelbelovend en aanstormend talent. Waar we kunnen, gaan we regionale talentvolle artiesten die in ons programma profiel passen ook meer ruimte bieden voor een show. We zullen minder kijken naar hoe populair een artiest is en dat laten bepalen hoe laat diegene staat. We leggen juist focus op het geluid dat de artiest brengt. Je zou dus zomaar eens een headliner voor een lokale artiest kunnen zien staan. We willen minder het pretentieuze van de industrie zien en juist meer de passie en kwaliteit die alles aandrijft.”

Wat zou je de bezoeker willen meegeven tijdens Losjes Hemelvaart 2022?

“Programmawijs is het simpelweg vanaf 13:00 al aan. Kom dus op tijd, ook als je groepje later wil gaan. Sterker nog, kom dan juist. Er is niets beters dan alleen en open de dansvloer te betreden en onbekende gelijkgestemden te ontmoeten. Dat hebben we te lang niet kunnen ervaren. Samen komen, loslaten, genieten en nieuwe herinneringen maken. That’s what it’s all about.”

Deel dit bericht:

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on facebook

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Wil je niet dat jouw gegevens opgeslagen worden middels deze cookies? Klik dan simpelweg op de knop ‘liever niet’.