de favorieten van will oirson

We spraken met Will Oirson naar aanloop van Losjes Festival en vroegen wat voor hem dé festival tracks zijn van het moment. Hij gaf ons vijf tracks en omschreef zijn gevoel per plaat in woorden.

 

De zomer betekent voor mij een tijd om tot rust te komen en te genieten van mijn gezin en vrienden. Ik ben altijd een liefhebber van hoge temperaturen geweest en ik denk dat dit doorschemert in mijn muziekkeuze. Naast alle club- en festivalsets krijg ik de laatste tijd ook steeds meer de kans om deze rustigere kant te laten zien. Onderstaande tracks zijn de favorieten van de afgelopen twee maanden.

 

 

Elke release op Apollo is in mijn ogen een hit. Dit album van SW. – check zijn back catalogue – uit 2017, steekt daar nog eens met kop en schouders bovenuit wat mij betreft. Geef ook vooral een oor aan de releases van Synkro, Glenn Astro en Albrecht La’Brooy op hetzelfde label.

 

 

DJ Deep staat bekend om kant en klare dansvloer techno, maar deze track is een parel die zowel in festivaltenten werkt, als in het park. Super fijne machine percussie, met een hoog dub gehalte.

 

 

Pariah heeft denk ik wel het album van het jaar uitgebracht. Hij creëerde de perfecte uitweg van zijn dansvloer knallers en wist vriend en vijand te verrassen. Seed Bank is mijn favoriet, maar zet vooral het hele album een keer rustig op.

 

 

Ok, in strijd om de titel met Pariah, is Skee Mask. Ietwat meer bassen, maar dezelfde rustgevende insteek. Een experimenteel album met een oneindig gevoel voor details.

 

 

Er zijn natuurlijk ontelbare toffe tracks van FSOL, maar deze steekt er voor mij bovenuit. Jammer dat hun project met Noel Gallagher nooit het licht heeft mogen zien…

 

 

Deze Brabantse bonus moet er natuurlijk bij. Maarten van der Vleuten bracht in 1993 als In-Existence het album Moonwater uit. Een regelrechte ambient klassieker. De man is een stille kracht, met releases op o.a. R&S en Optimo Trax. Check vooral zijn oneindige catalogus.

 

Will Oirson tijden Losjes Festival zien? Klik hier!
haal nu hier je tickets